Zoeken
  • Fire&Ice

Kniepijnen bij jonge voetballertjes

Bijgewerkt: 4 okt 2018

Sportklachten bij opgroeiende kinderen : De belasting / belastbaarheid verhouding verschilt van kind tot kind.

Vandaar dat overbelasting letsels in eerste instantie niet herkend worden, in het begin proberen de jonge voetballertjes gewoon door te trainen en wedstrijden te blijven spelen. Rust in combinatie met verwarmen of verkoelen van de pijnzone zorgt er vaak voor dat de blessure verdwijnt. Indien nodig is behandeling door een arts of fysiotherapeut noodzakelijk.

WAAR KOMEN KNIEPIJNEN VANDAAN :

Actieve kinderen en adolescenten ontwikkelen vaak knieklachten die zich vooral aan de voorkant van de knie, rondom de knieschijf en net onder de knieschijf situeren. Tijdens de groeispurt worden spieren, pezen en gewrichten vaak tot over hun "limiet" belast waardoor irritaties ontstaan. De meeste van deze blessures zijn goedaardig en zijn vaak het gevolg van overbelasting. Mits een periode van rust in acht te nemen en regelmatig koelen of verwarmen gaan deze vanzelf voorbij.


WAT KAN JE ZELF DOEN :

Geduld en rust ten alle tijden respecteren ; pijnstillers verlichten de symptomen maar genezen deze niet! Het gevaar bestaat dat er onder medicatie pijnloos getraind kan worden maar waarbij men de overbelasting van de knie alleen maar erger maakt. De boven- en onderbeen spieren en pezen gericht versterken is een belangrijke bijdrager in het ontlasten van het kniegewricht. Consulteer daarom steeds een arts of kinesist die gerichte been versterkende oefeningen kan voorschrijven ter bevordering van het herstel.


Wij sommen hieronder de 3 meest voorkomende knieaandoeningen voor :

1) OSGOOD-SCHLATTER :

Locatie: de pijn situeert zich aan de voorkant van de knie, net onder de knieschijf en is heel specifiek op de plaats waar de pees van de knieschijf aanhecht met het scheenbeen en komt het meest voor bij kinderen die in hun groeispurt zitten.

Symptomen: de pijn wordt erger tijdens het sporten en verdwijnt bij rust.

Behandeling: gebruik de Fire&Ice ICE gel om de pijnlijke zone na een inspanning te verkoelen waarbij de gel een pijnstillend en zwelling werend effect zal hebben.

2) SINDING-LARSEN-JOHANSSON :

Locatie: ook hier situeert zich de pijn aan de voorkant van de knie maar eerder aan de onderkant van de knieschijf in plaats van aan het aanhechtingspunt met het scheenbeen. De groeischijf is geïrriteerd omwille van grote krachten die hierop uitgeoefend worden.

Symptomen: de pijn neemt toe bij activiteiten zoals springen en rennen en is ook aanwezig als er druk uitgeoefend wordt op de punt van de knieschijf.

Behandeling: gebruik de Fire&Ice ICE gel om de pijnlijke zone na een inspanning te verkoelen waarbij de gel een pijnstillend en zwelling werend effect zal hebben.

3) PATELLO-FEMORALE PIJNEN :

Locatie: deze term wordt vaak aangehaald als een verzamelnaam voor klachten aan de voorkant van de knie.

Symptomen: er treedt pijn op tijdens minimale belastingen zoals traplopen en zelfs stilzitten tijds bv. lange autoritten.

Behandeling: gebruik de Fire&Ice ICE gel om de pijnlijke zone na een inspanning te verkoelen waarbij de gel een pijnstillend en zwelling werend effect zal hebben.


"In onze volgende blog bespreken we meer in detail de overbelasting van de hielzone,stay tuned!"
24 keer bekeken

Fire&Ice gels worden
exclusief geproduceerd voor

Fire & Ice gel Belgium

Oude Hoeve 33

3930 Hamont-Achel

E-mail : info@fireandicegel.be

Tel.: +32 (0)473 17 77 67

Fire & Ice gel Austria

Bundesstrasse 12

5600 St. Johann im Pongau

E-mail : info@fireandicegel.at

Tel.: +43 (0) 676 637 637 8

Fire & Ice gel Netherlands

Leemskuilen 21A

5563  CL  Westerhoven

E-mail : info@fireandicegel.nl

Tel.: +31 (0)40 20 21 440

Fire & Ice gel UK

Longhorn avenue 

GL 1 2BW Gloucester 

E-mail : uk@fireandicegel.com

Tel.: +44 7554 3939 87

© 2003 - all rights reserved